0 ks 0.00 €

Prečítajte si zopár zaujímavostí o mineráloch, použitých v našich ručne pletených náramkoch.

Už od staroveku sa ľudia domnievali, že drahé a liečivé kamene môžu ovplyvniť fyzické i psychické pochody v ich tele. Vyrábali sa z nich amulety, boli súčasťou odvarov - ochranných aj posilňujúcich. Ľudia verili, že majú moc zaháňať zlé sily, neduhy, chrániť pred uhranutím či urieknutím a pomáhajú prekonávať ťažké obdobia života. Zo starej Indie existujú záznamy o výrobe výluhov a vôd z rôznych drahých kameňov a ich vonkajšieho aj vnútorného použitia. Pozitívny vplyv na energetické výstupy a čakry je známy už z rôznych záznamov starého Egypta. Telo je rozdelené do sedmich hlavných čakier, každá z nich ovplyvňuje inú časť tela a má svoju farbu i kamene, ktoré na ňu pôsobia.

 

JesiDesign_mineraly

 

 


Krištáľ

Podporuje trpezlivosť, múdrosť a dokonalosť. Je univerzálny a pôsobí na všetky neduhy, používa sa ako doplnkový kameň ku všetkým ostatným. Rozjasňuje myseľ, nabíja novou energiou, ukľudňuje, neutralizuje, odstraňuje negatívne emócie, chráni auru a odstraňuje bloky brániace voľnému toku energie v tele. Ovplyvňuje funkciu štítnej žľazy, srdce, krvný obeh, pľúca, zažívacie ústrojenstvo, pomáha pri nevoľnostiach, závratiach, bolestiach hlavy a migréne, tlmí horúčku. Priaznivý účinok má i na vlasy, pokožku, nechty, sliznice a zmenšuje opuchy.

 

 


Amazonit

Pomáha tíšiť nervozitu, stres, výkyvy nálad, tlmí prebytočnú energiu, podporuje vitalitu, udržiava rovnováhu v tele. Uvoľňuje svalové napätie a kŕče, tíši bolesti hlavy, utišuje migrény, reguluje látkovú výmenu, ovplyvňuje činnosť mozgu, je schopný filtrovať elektromagnetické žiarenie. Veľmi účinný je pri tíšení menštruačných a pôrodných bolestí.

 

 


Achát

Pomáha pri veľkej psychickej záťaži, dodáva istotu a sebadôveru, zmierňuje komplexy menejcennosti a nedocenenia, stres. Používa sa pri liečbe duševných chorôb, podporuje funkcie ľadvín a močového ústrojenstva, čistí telo od jedov a pomáha zmenšovať opuchy.

 

 


Jaspis

Podporuje toleranciu a trpezlivosť, zbavuje nerozhodnosti, podporuje nezištnosť, skromnosť, súcit a posilňuje dobrú vôľu, rozjasňuje myseľ, potláča depresie, chráni pred zlobou a nenávisťou. Podporuje chuť k jedlu, je veľkým pomocníkom pri liečbe porúch príjmu potravy, ako sú nechutenstvo, mentálna anorexia či bulímia. Znižuje krvácanie, pomáha pri liečbe ženských chorôb, hlavne vajcovodov a vaječníkov, pomáha pri prekonávaní nevoľností v tehotenstve i pri pôrode. Lieči ľadviny a močový mechúr, problémy s aortou a celý krvný obeh, srdečné choroby, mozog, choroby sluchového ústrojenstva, nepravidelnosti menštruačného cyklu i neplodnosť. Je nápomocný aj pri liečbe leukémie a zhubných nádorov a pôsobí aj ako ich prevencia. Aktivuje funkciu pečene, žlčníka, sleziny aj slinivky, je schopný odstraňovať rádioaktivitu z tela.

 

 

 

Tigrie oko

Posilňuje odvahu, podporuje psychickú harmóniu, rozhodnosť a koncentráciu. Lieči depresie, chráni pred duševnými chorobami, záchvatmi a schizofréniou. Voda z neho pôsobí na problémy kostí a kĺbov a celkovo na pohybový aparát. Podporuje činnosť pečene, ničí vírusy a baktérie, lieči a posilňuje oči, zmierňuje astmu.

 

 

 


Zdroj: http://lecive-kameny.najdise.cz/

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Uložiť




DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM

PRIHLÁSTE SA NA ODBER NOVINIEK A ZÍSKATE POUKÁŽKU NA 5% ZĽAVU